Как, Кога, Защо

ICE SOFIA e първо студио в България за производство и професионален карвинг на прозрачен лед - crystal clear ice* Работата ни стартира с провеждането на Първия Фестивал на Ледените Фигури в София през 2013 г. "Sofia ICE fest 2013" През 2014 г. град Русе възроди една своя традиция и превърна в ежегоден Русе Айс Фест - поредна година в средата на  декември майстори на карвинга се събират в крайдунавският град за да изваят от ледените блокове неочаквани образи и форми. 


Скулптурите от лед могат да бъдат абстрактни или реалистични и могат да бъдат функционални или чисто декоративни без ограничение в размерът. Ледените фигури обикновено са свързани със специални или екстравагантни прояви поради тяхното ограничено съществуване във времето. Животът на ледената фигура се определя основно от температурата на заобикалящата я среда, като може да варира от 24 часа до няколко седмици.  


Ледени фигури имат основно приложение в кетеринга, като се използват за презентация на храни и напитки. Историята разказва, че готвачът Огюст Ескофие за пръв път използва леден лебед да представи на шведска маса на круизен кораб свой специалитет от морски дарове. 


Ледените скулптури често се използват при сватбени тържества или юбилеи, като украса даряваща прохлада или акцен на събитието. Популярни теми за ледени скулптури са сърца, лебеди, анимационни герои, фирмени знаци и т.н. Ледения бар е изключително атрактивен и често намират своето място на различни събития, като официални коктейли, годишнини и популярни градски събития .

Вижте Повече